Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Wednesday, January 4, 2012

Drama UPSI - Polis Ada Bukti Video Tidak Guna Kekerasan (Agenda Daily)Riuh apa sebenarnya yang terjadi di Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) bakal terjawab dalam masa terdekat, selepas polis hampir selesai melengkapkan kertas siasatan berhubung perhimpunan haram melibatkan kira-kira 70 pelajar di Tanjung Malim malam tahun baru lalu.

Ketua Polis Perak Datuk Mohd Shukri Dahlan berkata apabila kertas siasatan mengikut pelbagai sudut itu siap ia akan dirujuk kepada Timbalan Pendakwaraya dalam masa terdekat.

"Polis telah mengambil keterangan beberapa pelajar terlibat dan merakam percakapan anggota kami yang terlibat menyuraikan perhimpunan dalam melengkapkan kertas siasatan," kata Mohd Shukri.

Mohd Shukri menegaskan polis mempunyai bukti rakaman video yang menunjukkan mereka tidak menggunakan kekerasan atau membawa kayu dan blantan ketika menyuraikan perhimpunan haram itu.

Dalam kejadian pada 31 Dis itu, seramai 17 siswa termasuk seorang wanita ditahan kerana menyertai perhimpunan haram anjuran kumpulan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) selepas sambutan ambang Tahun Baru 2012 di UPSI.

Sumber (Kopi Pasta): Agenda Daily
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Blogger Widgets Enhanced by Widgets

0 comments:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...