Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Sunday, January 8, 2012

Menarik! Typography Selebriti Hollywood (25 Gambar)

Angelina Jolie

Seperti yang dipaparkan pada entry lepas, teknik karya typografi ini sudah diterangkan bagaimana ianya dihasilkan. Kali ini, teknik ini digunakan untuk menghasilkan potret artis-artis Hollywood yang terkenal.

Kemalangan di New Jersey - Pelajar Malaysia Stabil (Sinar Harian)NEW YORK - Penuntut Malaysia yang disalah lapor oleh akhbar Amerika Syarikat sebagai terbunuh dalam kemalangan di New Jersey pada 2 Jan lepas, kini berada dalam keadaan stabil.

Jampi Pejal Payudara (myMetro)

BAIK PUNYA...Kak Mah menunjukkan cara rawatannya untuk menjadikan wanita lebih cantik.

KOTA BHARU – Gabungan urutan ‘overhaul’, membuang syaitan di dalam badan, mandi bunga dan minum air penawar kini menjadi pilihan wanita yang mahukan payudara pejal, punggung montok, hidung mancung serta dagu runcing.

Menarik! Ilusi Typography Yang Mengagumkan (20 Gambar)


Typografi adalah seni lukisan, gubahan, dan editing yang menggunakan teknik khas seperti mengubahsuai reka bentuk dan corak setiap huruf dan nombor yang digunakan di dalam sesebuah karya.

Lawak! Kompilasi Gambar Lucu Obama (20 Gambar)


Kekreatifan para pengedit gambar dan pelukis dalam menghasilkan gambar dan foto yang menarik serta menjadi perhatian ramai belum sampai dipenghujungnya.

Menarik! Artwork Menggunakan Mancis Kayu (15 Gambar)


Mancis kayu adalah alat untuk menyalakan api dalam keadaan terkawal. Mancis kayu mempunyai ciri-ciri keselamatan yang sangat canggih dan jarang bagi kita untuk terfikir akan ciri-ciri tersebut.

Aduh! Doktor Dieksploitasi Dalam Iklan Rokok (4 Gambar)


Tahukah anda, pada zaman dahulu para pengusaha yang mengeluar dan menjual rokok telah mengekploitasi doktor di dalam iklan mereka?

Zombie Serang Vienna (7 Gambar)


VIENNA - Beratus-ratus manusia telah bertukar menjadi zombie hidup.

FB - Remaja Mudah Terdedah Aktiviti Murtad? (Utusan Malaysia)SEREMBAN - Kajian yang dilakukan oleh Sekretariat Himpunan Sejuta Umat (Himpun) mendapati golongan remaja wanita beragama Islam berusia 20-an yang melayari laman sosial Facebook antara mereka terdedah dengan aktiviti murtad.

Pejalan Kaki Dirempuh, Pecah Kepala (Sinar Harian)MELAKA TENGAH - Seorang lelaki maut dalam keadaan mengerikan selepas dipercayai dilanggar dua kereta di Jalan Tun Fatimah, kira-kira jam 11.40 malam, semalam.

Mangsa Terbakar, Belon Gas Pecah di Karnival Jalur Lebar 1Malaysia (myMetro)

DERITA...Yap melecur 17 peratus di tangan dan muka.

KOTA BAHRU: “Kedua-dua tangan saya terbakar sebelum api turut menyambar muka dan rambut. Dalam keadaan api masih menyala di tangan, saya melarikan diri dari kawasan belon yang terbakar,” kata pekerja kontrak, Yap Chee Keong, 30.

Belon Udara Terbakar, 11 Maut di New Zealand (Sinar Harian)WELLINGTON - Seramai 11 orang termasuk lima pasangan maut apabila belon udara panas yang mereka naiki terbakar, dipercayai selepas terlanggar tiang elektrik di kawasan pedalaman New Zealand, awal pagi tadi.

Skuad Jang Julang Piala Sumbangsih (Sinar Harian)KUALA LUMPUR - Negeri Sembilan menjulang Piala Sumbangsih dengan menewaskan Kelantan 2-1 di Stadium Nasional Bukit Jalil, sekali gus mencipta sejarah berjaya memburu kejuaraan sulung dalam perlawanan pembuka tirai Liga Malaysia 2012.

Menarik! 'Outdoor Escalator' di Perkampungan Orang Miskin (6 Gambar)


COLOMBIA - Pemimpin daerah Medellin di Colombia telah membina tangga-tangga bergerak yang tidak berbumbung untuk kemudahan penduduk di sebuah perkampungan orang miskin daerah itu.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...