Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Thursday, January 19, 2012

Cenderamata Kembali Bernyawa (20 Gambar)

Koleksi foto di bawah telah diambil dengan meletakkan arca cendera kenangan di dalam kerangka gambar bagi menyatukan arca-arca tersebut bersama kawasan sekeliling di dalam gambar. Ianya adalah sangat kreatif lalu menimbulkan mood menarik tatkala melihat foto-foto di bawah.

Berikut adalah foto-foto yang dimaksudkan.

Click untuk bersarkan gambar.

Anak 'Datuk' Direman 7 Hari


SUNGAI PETANI 18 Jan. - Seorang jurujual kereta yang melarikan diri selama enam tahun ketika disiasat dalam kes rogol dan bunuh seorang gadis, akhirnya berjaya dikesan dan ditangkap polis semalam.

Kuala Lumpur Tuan Rumah Olimpik Robot Dunia 2012


PUTRAJAYA 18 Jan. - Kuala Lumpur akan menjadi tuan rumah kejohanan Olimpik Robot Dunia (WRO) 2012 bertemakan Nurturing 21st Century Skills yang bakal berlangsung pada 9 hingga 12 November depan.

Arsenal Bakal Berdepan Man Utd


LONDON - Arsenal amat berharap krisis pertahanan yang membelenggu Gunners dapat diatasi pada perlawanan menentang Manchester United Ahad ini apabila Thomas Vermaelen kembali mengukuhkan pasukan itu.

Hasrat FT Island Tertunai


PERTAMA kali datang ke Malaysia pada 24 September lalu untuk menjayakan Korean Music Wave 2011 di Stadium Merdeka, lima anak muda ini berkata, jika ada kesempatan mereka ingin datang lagi bagi menjayakan konsert solo.

Suntikan Semangat Buat Skuad Rapuh


KUALA LUMPUR – “Saya akan cuba yang terdaya dan sehabis mungkin untuk membantu Malaysia melepasi kelayakan Piala Thomas,’’ tegas jaguh No. 1 dunia, Datuk Lee Chong Wei yang mengakui pasukan negara tampil dengan kekuatan yang rapuh pada saingan kelayakan di Macau, bulan depan.

Warga Afrika Patah Kaki Jatuh Siling


JOHOR BAHRU 18 Dis. - Cubaan seorang lelaki warga Nigeria untuk meloloskan diri dalam operasi Jabatan Imigresen berakhir dengan suspek patah kaki kiri akibat terjatuh dari siling semalam.

Shahidan: Rasuah Mungkin Libatkan Banyak Pasukan




KANGAR - Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) diminta melakukan siasatan menyeluruh kes rasuah dalam sukan bola sepak negara bagi membersihkan imej sukan itu.

Gaji Baru: Kerajaan Juga Ada Kekangan - KSN


PUTRAJAYA - Wakil persatuan dan kesatuan sekerja yang mewakili skim perkhidmatan tertentu serta pihak lain yang berkaitan, akan dijemput dalam perbincangan pasukan petugas semakan semula Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dari semasa ke semasa mengikut keperluan.

DRB Hicom Bawa Proton ke Global


SHAH ALAM - Selepas pengumuman pegangan saham ke dalam Proton Holdings Berhad, DRB-Hicom Berhad akan mengkaji semula beberapa elemen penting seperti penjenamaan dan pengurusan Proton untuk membawa dan seterusnya mengukuhkan jenama itu ke peringkat global.

Hilang Selepas Bertengkar


KULIM - Seorang remaja yang bekerja di kedai menjual barangan perubatan herba dilaporkan hilang selepas berlaku pertengkaran melibatkan keluarganya.

Perang Siber ke Atas Israel


TEL AVIV - Dua minggu selepas Israel dikejutkan dengan insiden pendedahan maklumat peribadi kad kredit 400,000 orang Yahudi, sekali lagi kumpulan penggodam berpangkalan di Arab Saudi, OxOmar melancarkan perang siber ke atas dua laman utama di negara itu.

Hot! Miss Malaysia Laknatullah? (Video)


MashaALLAH. Tergamam BBB melihat video ini. BBB sendiri tidak tahu apa yang hendak dituliskan mengenai video ini. Semoga jadi pengajaran buat kita. Lihat sendiri video di bawah ini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...