Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Wednesday, December 21, 2011

Temubual Eksklusif SMM - Adam Adli Kemuncak Suara Kami (Sinar Harian)


Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) ditubuhkan pada tahun 2001 dan mula bergiat cergas pada tahun 2003 dengan membawa isu-isu mahasiswa. Antara kumpulan utama SMM ada­lah Kesatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (KKPIM), Gabungan Maha­siswa Islam se-Malaysia (Gamis) dan Kelab Rakan Islam Malaysia (Karisma). Ikuti wawancara bersama Pengerusi SMM, Ahmad Shukri Abdul Razak, Sekretariatnya, Ahmad Shukri Kamaruddin dan jurucakap Gerakan Menuntut Kebe­basan Akademik (Bebas), Haziq Abdullah Abdul Aziz bersama wartawan Sinar Harian, MOHAMMAD FAIRUZ JUMA­IN dan NOOR AZURA SHAHRIL mengupas isu seorang maha­siswa bernama Adam Adli Ab­dul Hamid menimbulkan kekeco­han apabila menurunkan bendera Perdana Menteri, baru-baru ini.

Sejauh mana kamu semua me­ngenali Adam Adli ini?


Wang Kertas, Syiling Siri Baru 2012 (Berita Harian)

Sumber Gambar: Sinar Harian

Bank Negara mula edar awal tahun depan

KUALA LUMPUR: Bank Negara Malaysia (BNM) akan mengeluarkan wang kertas dan duit syiling siri baru yang bakal memasuki edarannya pada awal tahun depan.

7 Pelancong Brunei Maut (Bernama)


TUARAN - Jumlah kematian dalam kemalangan bas ekspres yang membawa pelancong Brunei di sini, Rabu meningkat kepada tujuh.


Pemandu Lori Maut Ditetak (Sinar Harian)


MERU - Seorang pemandu lori tidak sempat menjamah sarapan pagi apabila dia secara tiba-tiba diserbu tiga lelaki bersenjatakan parang sebelum dia dikejar dan ditetak beberapa kali di anggota badan menyebabkannya maut selepas terjatuh dalam parit, di Jalan Haji Abdul Manan, Aman Perdana, pagi semalam.

Lagi Serangan Ke Atas Masjid (Sinar Harian)


BANDAR GAZA - Kumpulan pelampau Yahudi telah membuat onar dan bertindak biadab dengan menye­rang sebuah lagi masjid di kampung Sahaba di Tebing Barat, kelmarin dan turut menconteng grafiti memaparkan sentimen anti-Arab yang kononnya diperjuangkan oleh mereka.


Ngauman Amaran (myMetro)

BERSEMANGAT...Afandi yakin skuad Harimau Muda mampu gegar Liga S.

TIGA perlawanan pada siri jelajah Australia yang boleh dirangkumkan cukup cemerlang oleh skuad Olimpik negara baru-baru ini seolah-olah memberi amaran kepada lawan mereka pada saingan Liga Singapura (Liga S), bahawa penampilan pertama kali anak buah Ong Kim Swee di negara jiran itu tidak boleh dipandang remeh.


Kasanova Kena Cekup (myMetro)


KUALA LUMPUR: Penjenayah ‘kasanova’ yang kembali aktif menipu wanita membabitkan ratusan ribu ringgit biarpun pernah meringkuk dua tahun dalam penjara, ditahan polis di depan sebuah pusat hiburan di Batu 3, Jalan Ipoh, di sini, petang semalam.


Gambar Bogel Isteri Boros (myMetro)


KESAL...Amri melihat facebook milik isterinya yang digunakan untuk menjual gambar bogel.

KUCHING: Sekali lagi facebook disalahgunakan untuk tujuan terlarang. Kali ini membabitkan seorang isteri yang menjual gambar separuh bogelnya dengan menjadikan laman sosial di Internet itu sebagai medium untuk mencari pelanggan dan proses tawar-menawar.


ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...