Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Sunday, February 5, 2012

Maulidur Rasul Diperkenal Pada Zaman Dinasti Fatimiyah


BENARKAH Saidina Usman bin Affan ada mengatakan: “sesiapa yang membuat Maulidur Nabi Muhammad SAW akan mendapat pahala seperti pahala jihad.” Adakah selawat tidak diterima sekiranya kita berselawat tanpa menyebut keluarga Nabi dan bagaimanakah cara selawat yang sebaik-baiknya? Harap dapat berikan penjelasan.

FIKRI,
Alor Setar, Kedah.

Jawapan:
SAYA tidak pernah bertemu dengan riwayat sedemikian, sama ada daripada Saidina Usman bin Affan atau sesiapa saja yang mengatakan bahawa pahala memperingati dengan membuat perayaan ulang tahun kelahiran Nabi Muhammad SAW sama dengan pahala jihad.

Gempa Bumi 5.7 Magnitud Gegar Vancouver, Tiada Tsunami


SEATTLE: Gempa bumi berukuran 5.7 magnitud menggegarkan barat Ucluelet dekat pantai Pulau Vancouver, British Colombia, pagi tadi.

Makcik Panik Rempuh Volvo, Myvi dan Kedai Motor (Video)


Pada 31 Januari yang lepas, BBB telah menyiarkan berita mengenai seorang Makcik Panik Langgar Motor Berkuasa Besar, Kereta, Rempuh Kedai. BBB telah pun berjaya mendapatkan video ketika kejadian melalui ehsan rakan-rakan di Facebook.

Saksikan video kejadian tersebut di bawah.

Penyanyi Asal Lagu Doraemon (Video)


Pernahkah anda melihat penyanyi asal lagu Ang Ang Ang Doraemon menyanyikan lagu tersebut secara live? Saksikan video di bawah untuk melihat nyanyian live lagu tersebut oleh penyanyi asalnya.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...