Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Saturday, January 14, 2012

Hot! Kapal Persiaran Mewah Karam Bak Titanic (23 Gambar)


Costa Concordia, sebuah kapal persiaran mewah yang membawa pelancong dari luar dan dalam Italy, karam di kawasan berhampiran tepian pantai Italy. Turut berada di atas kapal adalah 24 orang warga British. Insiden ini menyebabkan 3 orang maut, juga 4200 orang penumpang dan krew kapal menjadi panik.

Pelik! Pakaian 8-bit (15 Gambar)

Pertunjukan fesyen ini mengenengahkan sentuhan moden kontemporari berasaskan imej 8-bit pada aplikasi komputer. Anda pernah main Pac-Man, Super Mario dan Tetris? Itulah contoh imej 8-bit pada permulaan komputer mengenalkan imej pada permukaan skrin.

Berdasarkan daripada idea itu, para pereka fesyen terkenal telah mengambil ia sebagai sumber inspirasi lalu sebuah pertunjukan peragaan pakaian telah pun berlangsung. Berikut adalah gambar-gambar pada pertunjukan fesyen tersebut.


Click untuk besarkan imej.

Kandungan Sujud Mendengar Ayat Suci Al-Quran (Video)


Subhanallah Maha Suci Allah. Kandungan di dalam perut ibu ini sujud tatkala mendengar ayat suci Al-Quran dibacakan. Sesungguhnya putih bersih itu fitrah manusia.

Saksikan video di bawah.

Iklan TV Blog Berita Benar! (Video)


Video khas ini memaparkan sebuah iklan komersial amatur terbitan khas Syafiq Fadeli. Beliau sendiri telah berlakon, menyunting dan menyusun atur perjalanan rakaman video ini. BBB amat berbesar hati dan ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Syafiq Fadeli atas usaha beliau untuk memberi sokongan yang tidak putus-putus kepada Blog Berita Benar.

Saksikan video tersebut.

Wow! Kemahiran Seimbangkan Batu (14 Gambar)

Sukar untuk BBB pastikan sama ada gambar-gambar di bawah adalah benar atau tidak. Namun begitu, jika gambar-gambar ini adalah benar, ternyata kemahiran yang mereka miliki ini sangat hebat untuk dipelajari. Kesabaran dan ketekunan pastinya menjadi salah satu elemen penting dalam memastikan kejayaannya tercapai.

Lihat gambar-gambar di bawah.


Click untuk besarkan gambar.

Polis Dibelasah SuspekTAMPIN – Hanya kerana mengarahkan suspek untuk menukarkan pakaian kepada pakaian lokap, seorang ­ anggota polis dekat sini dibelasah menggunakan sebuah kerusi kayu.

SBPA: Panel Khas Diberi 2 Bulan Buat UsulSHAH ALAM - Kerajaan menubuhkan Pasukan Petugas bagi menyemak semula skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) yang pelaksanaannya mencetuskan rasa tidak puas hati di kalangan majoriti kakitangan awam.

Aduh! Wajah Penderitaan Askar Perang US (4 Gambar)

Gambar-gambar di bawah menunjukkan perubahan ketara pada wajah askar-askar US yang dihantar untuk bertempur dan membunuh manusia lain pada perang yang dilancarkan oleh US ke atas Afghanistan dan Iraq.

Prebet Becky Hitchcock

Aduh! Peliknya Leher Mereka! (10 Gambar)

Pelik! Hanya itu yang dapat BBB ungkapkan. Namun inilah kebenarannya. Ini bukan photoshop atau super impose. Tapi mereka memang mempunyai leher yang sangat pelik! Saksikan foto-foto di bawah.

Click untuk besarkan gambar.

AirAsia X Henti Laluan, MAS Bakal Raih FaedahKUALA LUMPUR - Malaysia Airlines (MAS) bakal meraih faedah daripada keputusan yang dibuat syarikat penerbangan tambang rendah jarak jauh, AirAsia X, untuk menghentikan perkhidmatannya ke Mumbai, New Delhi, London dan Paris.

Chong Wei Ketuai KelayakanJAGUH perseorangan Datuk Lee Chong Wei akan mengetuai pasukan negara ke pusingan kelayakan Piala Thomas dan Piala Uber di Macau pada 13 hingga 19 Februari ini.

Ally Kahwini Pilihan KeluargaPengacara popular, Ally Iskandar, 36, bakal menamatkan zaman bujangnya bersama gadis pilihan keluarganya, Farah Lee, 23, pada 20 Januari ini.

Kepala Hancur Digilis LoriSELAT KLANG - “Arwah sempat menyiapkan bekalan nugget pada adik bongsunya sebelum bertolak ke tempat kerja, bekalan itu hampir tertinggal, tetapi dia cepat-cepat mengambil lalu diserahkan kepada adiknya sambil tersenyum,” demikian cerita Mohd Fauzi Abdul Kadir, 54, bapa kepada Faziatul Zainiza yang maut dalam satu kemalangan ngeri di Jalan Kampung Delek, di sini, pagi semalam.

Sarawak Bersedia Hadapi Gelombang Kedua BanjirKUCHING, 13 Jan (Bernama) -- Sarawak kini diletakkan dalam keadaan bersiap-sedia untuk menghadapi banjir gelombang kedua bermula bulan ini hingga April akan datang, kata Timbalan Ketua Menteri Tan Sri Alfred Jabu Numpang.

Wow! 'Moves Like Jagger' Versi Acappella (Video)


Sekumpulan anak muda yang menggelarkan diri mereka sebagai kumpulan Pentatonix telah merakam sebuah klip khas nyanyian semula lagu 'Moves Like Jagger' yang dipopularkan oleh Maroon 5.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...