Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Wednesday, January 11, 2012

Remaja Tunggu Keputusan SPM Mati DikelarJOHOR BAHRU - Seorang remaja yang sedang menunggu keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) ditemui mati dengan kesan kelaran di leher di rumahnya di Taman Kempas di sini, hari ini.

Taman Tema Legoland Malaysia Yang Pertama (4 Gambar)


Legoland Malaysia yang akan siap sepenuhnya menjelang Disember 2012 di Nusajaya, Johor ini bakal mencipta satu lagi fenomena baru di dalam industri pelancongan negara. Taman tema yang dibina di atas tanah seluas 76 ekar ini bakal menempatkan taman-taman mini, muzium mainan Lego, taman permainan dan taman air, dijangka bakal menarik lebih ramai pelancong asing untuk datang ke Malaysia.

Pak Arab Jual Anak di Facebook

SAUD dengan anak yang hendak dijualnya.

RIYAHD: Seorang lelaki Arab Saudi cuba menjual anaknya di Facebook dengan harga AS$20 juta (RM60 juta) bagi mengelak untuk hidup dalam kemiskinan selepas perniagaan yang dijalankannya secara haram ditutup.

Hot! Syafiq Fadeli - Vlogger Penuh Motivasi (Video)


Video blogging atau vlogging adalah salah satu medium untuk menyampai berita, kisah hidup, pengalaman, bakat dan banyak lagi melalui rakaman video yang dimuatnaik ke internet. Ianya merupakan salah satu cara terbaik untuk menyampaikan maklumat-maklumat tersebut secara terus dan lebih berkesan.

Aplikasi Semakan Penempatan Guru ke Sekolah MenengahUntuk memeriksa penempatan guru baru bahagian menengah, sila click di sini: Aplikasi Semakan Penempatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS)

Aduh! Manusia Tinggal Dalam Kandang (10 Gambar)


HONG KONG - Bandaraya Hong Kong merupakan sebuah bandaraya yang sangat maju dan mempunyai lebih banyak kedai Louis Vuitton jika mahu dibandingkan dengan Paris.

Kemajuan Hong Kong sedikit sebanyak telah meningkatkan jurang pendapatan yang amat ketara di antara rakyat termiskin dan golongan berada di bandaraya itu. Menurut laporan Daily Mail UK, masalah ini telah meningkatkan kos sara hidup yang semakin hari semakin membebankan penduduknya yang tidak berkemampuan.


Semakin Ramai Gadis Malaysia Jadi 'Keldai Dadah' - KastamKUALA LUMPUR - Modus operandi sindiket dadah berubah ketara tahun lepas apabila menjadikan ramai warga tempatan, terutamanya gadis, sebagai keldai dadah, kata Pengarah Kastam Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) Datuk M. Govinden.

Aduh! Reka Bentuk Kek Yang Menyeramkan (20 Gambar)

Sesiapa yang pakar di dalam bidang seni kulinari adalah seseorang yang sangat handal dalam bidang masakan. Kepakaran membuat dan menghias pastri juga merupakan salah satu cabang dalam bidang seni kulinari ini.

Pembuatan kek, khususnya untuk hari-hari bersejarah adalah sangat sinonim bagi kita. Namun begitu, pernahkah anda melihat reka bentuk kek yang menyeramkan malah tidak sesuai untuk sambutan majlis hari jadi kanak-kanak? Lihat gambar-gambar di bawah ini.


Bangang! Hentak Kepala Sendiri Guna Gitar (Video)


Apakah tujuan sebenar lelaki ini? Sama-sama kita saksikan kesudahan kisah lelaki ini.

Menarik! Tatu Kecil Yang Comel (20 Gambar)

Tatu adalah sejenis perhiasan yang menggunakan dakwat kekal untuk membuat lukisan pada kulit. Penggemar tatu biasanya akan meletakkan gambar atau tulisan pada kulit mereka untuk menghias badan masing-masing.

Berikut adalah koleksi gambar-gambar yang menunjukkan tatu-tatu kecil comel yang dilukis pada badan.


Wow! Lukisan Pada Kaca, Guna Jari Dalam 3 Minit (Video)


Sungguh hebat! Seorang pelukis jalanan telah menggunakan teknik lukisan yang sungguh menarik iaitu dengan menggunakan kaca sebagai 'kertas lukisan' dan jari beliau sebagai medium untuk menghasilkan sebuah lukisan hanya dalam 3 minit.

Identiti lelaki misteri ini masih tidak diketahui. BBB harap, kalau ada pembaca yang buat kajian, sila maklumkan pada BBB tentang lelaki hebat ini. Click sahaja pada 'Submit Article' di bawah header BBB dan hantar mesej kepada BBB.

Mari saksikan video proses penghasilan karya menarik ini.

Lawak! Apa Budak Tu Buat?! (Video)


Ok, ni memang kelakar! Kakak yang rakam video, tapi si adik yang jadi perhatian. Lagi lucu bila si adik kantoi oleh kakak. Sama-sama kita saksikan!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...