Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Thursday, January 26, 2012

Usung Keranda Tanda Protes Dihenti Kerja


NILAI - Jawatankuasa Tenaga Kerja (JTK) diminta mengambil tindakan segera bagi menyelesaikan nasib dihadapi 161 pekerja tempatan sebuah kilang elektronik di Kawasan Perindustrian Nilai, di sini yang diberhentikan.

Susulan 2 Bayi Maut, JKM Selangor Kunci Taska


SHAH ALAM - Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Selangor hari ini melaksanakan proses lak terhadap pusat jagaan kanak-kanak dan taska di Taman Permata, Ampang yang terbabit dalam kes dua bayi maut pada 19 Jan lepas.

Pensyarah Perlu Bebas 100 Peratus


SHAH ALAM – Pensyarah sewajar membebaskan diri mereka 100 peratus dari dipengaruhi oleh mana-mana pihak dalam menyampaikan pandangan dan objektif mereka.

Tarian Singa Versi Sumazau (Video)


Tarian Singa sangat sinonim dengan perayaan Tahun Baru Cina. Ia tidak dapat dipisahkan lagi apabila tarian ini menjadi tradisi sejak zaman berzaman. Video di bawah memaparkan tarian singa versi Sumazau. Amat menarik melihat mereka menari mengikut rentak muzik Sumazau, sebuah tarian tradisi masyarakat Kadazan Dusun di Sabah.

Lihat video di bawah.

Garis Panduan Cuti Belajar Bergaji Penuh Pegawai Perkhidmatan Pendidikan


Anda Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Malaysia? Anda mahu terus menimba ilmu? Ini peluang anda! Usah lepaskan peluang yang terhidang ini. Bak kata Nabi Muhammad SAW, menuntut ilmu biarlah sampai ke negeri China. Usah tunggu lagi!

Download Garis Panduan Cuti Belajar Penuh Pegawai Perkhidmatan Pendidikan dan baca mengenai status kelayakan anda. Sebagai seorang Pegawai Perkhidmatan Pendidikan, kita perlu penuhkan ilmu di dada, untuk dicurah kepada semua.

BBB: Kalau ada yang nak menjadi bakal isteri BBB, sekurang-kurangnya mesti ada phD. Hahaha!

Lagu Mana Layak Menjadi Juara Lagu ke-26?


Debaran malam kemuncak Anugerah Juara Lagu kali ke-26 (AJL26) makin dirasai. Hanya tinggal empat hari lagi untuk menyaksikan lagu manakah yang bakal membawa pulang trofi Juara.

Budak Maut Dihempap Van


SEREMBAN – “Keadaan masa itu kelam-kabut. Kami memanggil antara satu sama lain,” kata Suhana Sofia Omar, 27, salah seorang mangsa kemalangan membabitkan sebuah van terbalik di Kilometer 254.1 Lebuh Raya Utara Selatan, di sini, semalam.

Abang Bangladesh Dicekup Khalwat


AMPANG - Berperwatakan menarik, hidung pula mancung bak pelakon ternama Bollywood! Mungkin itulah persona dimiliki seorang lelaki warga Bangladesh sehingga membuatkan wanita tidak keruan.

1 Jam Peluk Mayat Kekasih


GEORGETOWN - Perbalahan antara sepasang kekasih menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS), berakhir dengan tragedi menyayat hati.

60.7% Calon Lulus STAM 2011


Seramai 3,996 atau 60.7 peratus calon Sijil Tinggi Agama Malaysia, STAM 2011 berjaya memperoleh sijil dengan pangkat sekurang-kurangnya Maqbul iaitu lulus dalam kesemua 10 mata pelajaran.

Penjualan Baucar Buku 1M: KPT Buat Laporan Polis


Satu laporan polis dibuat oleh Kementerian Pengajian Tinggi malam tadi bagi membolehkan siasatan dijalankan terhadap segelintir pelajar yang menjual Baucar Buku 1Malaysia.

Lawak! Hadiah Paling Berharga Valentine's Day (Video)


BRASILIA - Kerana menduakannya, seorang lelaki di Brazil telah menghadiahkan teman wanitanya sebuah hadiah yang sangat berharga. Lihat video di bawah.

Gaduh Kerana Hutang RM10


MASJID TANAH - Hanya kerana hutang sebanyak RM10, sekumpulan remaja mengamuk dan bertindak menyerang enam rakan yang sedang bersantai di rumah mereka di Kampung Seri Tanjung, di sini awal pagi semalam.

Penjara Bagi Pemandu Cuai


KUALA LUMPUR - Kerajaan sedia mempertimbangkan cada­ngan mengenakan hukuman penjara mandatori ke atas pemandu yang menyebabkan kemalangan maut di jalan raya.

Pensyarah IPG Terpinggir?

Status Permohonan Program Lepasan Sarjana Muda UiTM


Keputusan permohonan untuk program sarjana dan kedoktoran bagi Intake March 2012 telah pun dikeluarkan di laman web IPSIS UiTM. Anda boleh memeriksa keputusan permohonan anda di sini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...