Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Tuesday, January 24, 2012

Dihurung Lalat Siang Malam


MACHAP - Penduduk di Machap dan Simpang Renggam dekat sini menghadapi masalah lalat yang serius akibat daripada projek ternakan ayam daging serta kebun sayur yang dijalankan berhampiran kawasan penempatan mereka.

Remaja Hilang Ikut Teman Lelaki


KULAIJAYA – Seorang ibu dari Kampung Melayu Sengkang, di sini merayu agar anak gadisnya pulang ke pangkuan keluarga selepas empat hari didapati hilang tanpa sebarang khabar berita.

Pengguna China Hantar 10b SMS di Malam Tahun Baru


CHINA - Pengguna telefon mudah alih China kemungkinan besar menghantar 10 bilion sms ucapan Tahun Baru China Ahad lalu , menjadikan China Mobile, pengendali terbesar mudah alih di negara itu yang membuat untung paling besar , agensi berita Xinhua melaporkan.

Ribut Geomagnet Dijangka Landa Bumi


Ribut geomagnet paling kuat dalam enam tahun dijangka akan melanda bumi pada bila-bila masa.

Pemandu Bahaya: Polis Kaji Penjara Mandatori


KUANTAN - Polis Diraja Malaysia sedia mempertimbangkan cadangan untuk mengenakan hukuman penjara mandatori ke atas pemandu yang menyebabkan kemalangan maut.

Misteri 90 Ikan Paus Terdampar di New Zealand


WELLINGTON - Sekumpulan 90 ekor paus spesies pilot didakwa terdampar di sebuah lokasi tumpuan pelancong di Golden Bay, Nelson di New Zealand, di kawasan sama di mana tujuh ekor haiwan mamalia itu ditemui mati di tepi pantai pada awal bulan ini.

Sekatan Minyak: Iran, Barat Menuju Ambang Perang?


BRUSSELS - Iran meningkatkan kata dua terhadap Barat semalam selepas negara-negara Eropah mengenakan sekatan ke atas nadi ekonominya - minyak, sekali gus diramal akan membawa kepada implikasi politik dan ekonomi dunia dalam waktu terdekat.

Gempa Bumi Kuat Diramal Gegar Tokyo


TOKYO - Jepun yang dilanda malapetaka berganda awal Mac lalu dijangka akan berhadapan dengan gempa bumi besar, di ibu negaranya Tokyo, dalam empat tahun lagi.

Ibu: Fifi Ramadhani Masih Trauma


KUALA LUMPUR- Kanak-kanak berusia 10 tahun, Fifi Ramadhani Safruddin, yang dijadikan tebusan selama enam jam oleh seorang lelaki di rumahnya semalam, masih trauma dengan tragedi yang menimpanya.

Minuman 3-in-1 Membahayakan Kesihatan

Oleh Roni Hidayat dan Noor Akmar dari Kosmo!

Program Rintis Kolej Vokasional 2012 (4 Gambar)

Berikut adalah senarai Sekolah Menengah Vokasional di Malaysia yang mengikuti Program Rintis Kolej Vokasional 2012. Sekolah-sekolah yang terpilih ini telah dinaiktaraf kepada Kolej Vokasional secara berperingkat pada tahun ini. Ambilan semester pertama Diploma Kemahiran Lembaga Peperiksaan Malaysia (SKM Tahap 4) telah pun dilakukan di Kolej-kolej Vokasional yang telah dinaiktaraf. Pada tahun 2013, program ini akan dikembangkan ke Sekolah-sekolah Menengah Vokasional yang lain di seluruh Malaysia.

Click untuk besarkan gambar.

Lawak! Lelaki Kantoi Joget K-Pop Bubble Pop (Video)


Kejadian kantoi yang amat melucukan! BBB pun tidak sangka lelaki segagah ini boleh berjoget mendengar lagu Bubble Pop dendangan Hyuna. Yang paling BBB tak tahan, lelaki ni tidak sedar aksinya dirakamkan sehinggalah rakan beliau yang merakam aksi beliau itu masuk ke dalam rumah.


Saksikan video di bawah ini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...