Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Tuesday, December 20, 2011

Payudara Ifa Raziah Diserang Virus (My News Hub)Penulis terlebih dahulu ingin melahirkan perasaan simpati terhadap penyanyi dangdut kita yang seorang ni, Ifa Raziah.


Rupa-rupanya dalam sibuk-sibuk dok berlatih Maharaja Lawak Mega (MLM), dia telah dikejarkan ke hospital kerana payudaranya diserang virus hingga membuatkan ia bengkak macam batu!Ketika dihubungi portal Murai.com.my, Ifa Raziah yang baru saja selesai menjalani pembedahan ultra sound memberitahu, penderitaan penyakitnya itu sudah pun dilalui sejak dia menyertai MLM.


“Sekarang ini, Ifa baru saja selesai menjalani ultra sound. Ifa masih lagi menunggu jawapan daripada doktor. Mengikut makluman doktor, terdapat virus dalam air di bahagian payudara Ifa yang membuatkan bahagian berkenaan keras seperti batu.


“Selepas rawatan ini, doktor telah menasihati agar menjalani pembedahan dalam kadar segera. Sepatutnya Ifa kena buang ketulan membengkak itu dalam masa terdekat. Bagaimanapun disebabkan Ifa sibuk dengan MLM, Ifa ketepikan seketika soal sakit ini,” katanya.


Penulis juga difahamkan yang Ifa menafikan sekeras-kerasnya dia masuk ke hospital kerana hendak memasukkan silikon ke dalam payudaranya atau kerana kanser.


Apapun marilah kita bersama berdoa agar Ifa pulih, penulis tahu ramai yang fikir yang bukan-bukan bila bercakap pasal payudara Ifa ni tetapi dalam hal ini buanglah pemikiran kuning dan kelabu asap tu.


Bayangkan kalau kita atau keluarga terdekat kita kena penyakit yang Ifa tanggung tu, tak ke haru?


Semoga kesakitan Ifa itu tidak menganggu prestasi Ifa dan kumpulan Syiok dalam MLM nanti, maklumlah kumpulan mereka makin hari semakin mendapat pujian juri.


Sayang kalau ianya dipersiakan begitu saja, tak gitu?- Oleh SYAHRIL A. KADIR


Sumber (Kopi Pasta): My News Hub
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Blogger Widgets Enhanced by Widgets

0 comments:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...