Iklan Box

How's your fortune looking this year?
RM10/SEBULAN SAHAJA
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?
Vrooom to a prosperous Chinese New Year!
RM10/SEBULAN SAHAJA
How's your fortune looking this year?

Iklan Top Bar

Worst Blog of the Year: Click sini untuk undi Blog Berita Benar!

Iklan TV Blog Berita Benar!

Tuesday, December 20, 2011

Izara Belum Puas (Sinar Harian)Setelah kejayaan Cinta Elysa yang berakhir minggu lalu, kini giliran drama komedi romantik, Vanila Coklat pula menemui penonton di slot Lestary bermula 20 Disember ini.


Menariknya, penonton dapat melihat bakat lakonan Aiman Hakim Ridza yang dicungkil melalui rancangan realiti Mentor 5 dengan memegang watak sebagai Aamir.


Bergandingan dengan pemenang tempat ketiga Dewi Remaja 2010, Izara Aishah sebagai Zara, drama bersiri 13 episod ini mendapat sentuhan pengarah Emi Suffian Sabhe.Menurut Izara, memegang peranan sebagai penuntut kolej bernama Zara dalam drama itu tidaklah seberat mana dan belum kuat untuk menguji sejauh mana bakat dan kemampuannya sebagai pendatang baru dalam bidang lakonan.


Pun begitu, gadis cantik ini mengakui bersyukur kerana mula mendapat perhatian dalam industri seni.


Bercerita tentang wataknya menerusi drama tersebut, Izara berkata, dia perlu bersikap agak kebudak-budakan.


“Tidak sukar bagi saya mendalami watak Zara memandangkan saya pernah berlakon watak yang hampir sama sebelum ini. Pun begitu, ada beberapa babak yang memerlukan saya bekerja lebih kuat supaya dapat menyampaikan apa yang dirasa kepada penonton.


“Bagaimana pun, saya harap watak Zara menjadi dan tidak nampak kaku,” katanya.


Ditanya bagaimanakah perasaannya bekerja bersama Aiman, Izara menambah dia senang bekerjasama dengannya.


“Semuanya baik-baik sahaja. Dia juga banyak membantu saya. Malah kami tidak perlu masa yang lama untuk serasi bersama,” katanya yang telah membintangi 11 drama termasuk drama Vanilla Coklat.


Kasih tak kesampaian


Vanila Coklat mengisahkan tentang Zara, 19 tahun dan Aamir, 20 tahun yang sedang menuntut di Institut Pengajian Tinggi. Mereka membenci antara satu sama lain dan mempunyai kekasih.


Pun begitu, Aamir sering mengusik Zara kerana Zara pelajar cemerlang dan contoh di kolej. Tetapi Zara tidak menyukai Aamir kerana baginya, Aamir kaki perempuan.


Sementara itu, rakan sekelas Zara, Liana sentiasa berdampingan dengan Aamir supaya dilihat sedang bercinta dengan lelaki pujaannya itu. Demi mendapatkan Aamir, Liana berpura-pura menjadi wanita lemah lembut dengan harapan dapat berkahwin dengan anak orang kaya seperti Aamir.


Lain pula dengan Zara yang mempunyai kekasih hati sejak zaman sekolah menengah lagi iaitu Kamal. Namun, percintaan mereka dihalang kedua orang tuanya. Sama seperti ibu dan bapa Aamir, Datuk Ahmad dan Datin Dalila tidak menggemari sikap Liana yang tidak menghormati orang tua.
Suatu hari, Dr Ungku Musa ayah kepada Zara dan Datuk Ahmad merancang menyatukan Zara dan Aamir walau pun kedua-duanya tidak bersetuju. Pelbagai usaha dilakukan supaya perkahwinan dirancang berjalan dengan lancar. Bahkan Datuk Ahmad terpaksa berpura-pura diserang sakit jantung sehinggalah kedua-duanya bersetuju.


Walaupun telah berkahwin, Zara dan Aamir tetap hidup berasingan. Zara memberi syarat yang harus dipatuhi Aamir. Menyedari situasi ini, Dr Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang percutian bulan madu bagi anak mereka. Mereka tidak membantah, namun pelbagai alasan diberikan untuk tidak berbulan madu di luar negara dan hanya memilih Cameron Highlands sebagai destinasi. Bagaimana pun, kemesraan masih tidak terbit dalam diri mereka.
Hari berlalu, Zara dan Aamir meneruskan pengajian seperti biasa. Kamal pula terus menghasut Zara supaya membenci Aamir sehinga menimbulkan pergaduhan besar antara mereka. Zara bertindak menghalau Aamir dari rumah kerana termakan hasutan Kamal. Apabila Zara membuka pintu, dia terlihat Aamir yang pengsan kerana menahan lapar gara-gara berjanji mahu makan bersama Zara.


Sejak detik itu, Zara dihantui rasa bersalah dan mula berubah sikap. Dia menunaikan kewajipan sebagai isteri. Bahkan sewaktu cuti semester, mereka ke Genting Highland untuk meluangkan masa bersama. Perubahan mereka disambut gembira oleh keluarga. Majlis kesyukuran diadakan untuk meraikan berita gembira itu. Kamal dan Liana yang diundang ke majlis berkenaan telah merancang sesuatu untuk memisahkan Zara dan Aamir.


Seperti dirancang, Aamir akhirnya berjaya dikenakan Kamal dan Liana. Dr Ungku Musa mengamuk dan menyangka Aamir membuat onar bersama Liana. Aamir dipukul Dr Ungku Musa walaupun Datuk Ahmad cuba menenangkannya. Sejak itu, hubungan keluarga mereka mulai renggang.


Bagi Zara, dia mempercayai suaminya kerana dia tahu siapa Liana sebenarnya. Adakah Zara dan Aamir berjaya disatukan dan berjaya memulihkan hubungan keluarga mereka? Apakah rancangan Dr Ungku Musa dan Datuk Ahmad selepas masing-masing bermusuh? Apa pula strategi Kamal dan Liana untuk memenangi hati keluarga kekasih mereka?


Jangan lupa saksikan barisan pelakon lain seperti Iqram Dinzly, Nabila Daly, Arash Mohd, Emma Akma, Zuhairi, Liza Abdullah dalam Vanila Coklat, setiap Selasa jam 9 malam.


Sumber (Kopi Pasta): Sinar Harian
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Blogger Widgets Enhanced by Widgets

0 comments:

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...